ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Câțiva elevi brașoveni învață despre regia de film documentar

Publicat: marți, 3 Octombrie 2023 , ora 12.33
Sursa foto: Facebook / Focus
Sursa foto: Facebook / Focus

15 elevi de la Școala Gimnazială nr. 15 Brașov învață despre regia de film documentar, în cadrul a 8 ateliere de teorie și practică audio-video dedicate elevilor de școală generală și liceu.

Asta în cadrul proiectului "Focus pe Griviței", realizat de studioul de filme "Patrupetrei", aflat la a II-a ediție. Copiii sunt foarte încântați de proiect:


Proiectul se va încheia cu un documentar scurt, făcut de participanții la atelier, care să reflecte realitatea vieților lor cotidiene, provocările cu care se confruntă, dar și nevoile comunității.

Care este ideea acestui proiect, ne spune mentorul în proiectul Focus, Ruxandra Gubernat.

”Să dezvoltăm spiritul critic și îi ajutăm pe copii fie cât mai conștienți de mediul în care se dezvoltă, dar și de potențialul lor creativ. Noi suntem mentori, dar suntem mult mai mult parteneri de discuție pentru copii, nu neapărat educatori. Împreună cu ei, discutăm ideile pe care le au, încercăm le îmbunătățim și contribuim cu informațiile pe care le avem pentru ca filmările lor ajungă la forma pe care și-o doresc. Camera video e un instrument despre care nu ne îndoiam e atrăgător pentru copii, filmatul fiind una dintre activitățile lor cotidiene. Așa noi venim și mai adăugăm o dimensiune, aceea de critică socială și de dialog și ne dorim să-i determinăm pe cei care participă la aceste ateliere fie din ce în ce mai prezenți în discurs”. 

Documentarul va fi prezentat în cadrul a două proiecții publice, la începutul lunii noiembrie. Proiectul Focus a fost lansat în 2019 și a fost implementat până acum în județele Brașov, Călărași și Ialomița.

Adina Chirvasă