Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinare antigripală și în farmacii

Publicat: marți, 3 Octombrie 2023 , ora 14.59
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În acest sezon, românii care doresc să se vaccineze antigripal, inclusiv cei care au dreptul să se imunizeze gratuit, își vor ridica dozele de la farmacie, pe baza unei rețete de la medicul de familie.

În plus, pe lângă persoanele din grupele de risc care aveau până acum gratuitate, anumite categorii de persoane vor beneficia de o reducere de 50% din prețul dozelor de vaccin.

Președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfirescu:

"De asemenea, o altă noutate, începând cu acest sezon, vaccinul antigripal va putea fi administrat și în farmacie de către farmaciști. Pacientul va merge la medicul de familie, i se va elibera o rețetă compensată sau gratuită, iar cu rețeta va ajunge în farmacie, unde o i se elibereze vaccinul. Pacienții care beneficiază de gratuitate, deci vor lua vaccinul gratuit, sunt copiii cu vârsta mai mare de 6 luni și până în 19 ani, gravidele, pacienții cu boli cronice, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar".

Pacienții pot alege să fie vaccinați în farmacie sau să se întoarcă la medicul de familie pentru administrare, a adăugat reprezentantuș colegiului Farmaciștilor Brașov

Campania de vaccinare a început ieri, astfel că medicii de familie pot deja prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal compensat integral sau parțial.
Camelia Vlad