ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CJ Brașov ar putea deveni acționar la Liniile Aeriene Române

Publicat: joi, 5 Octombrie 2023 , ora 17.17
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La 1 decembrie ar putea fi înființată o companie cu numele "Liniile Aeriene Române", în care acționari să fie consiliile județene care au în operare aeroporturi.

Printre acestea, Brașovul, a anunțat Camera de Comerț și Industrie a României, care a organizat ieri o reuniune dedicată lansării proiectului privind conectivitatea aeriană interurbană pe teritoriul României.

La eveniment a fost prezentat un studiu complex care a avut ca temă centrală lipsa de conectivitate între orașele României, cauzată de infrastructura terestră și feroviară precară, pe care România o are la ora actuală, precum și soluțiile identificate pentru demararea acestui nou proiect din domeniul aeronautic.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Mihai Daraban, a argumentat necesitatea noului proiect spunând că, în momentul de față, dacă cineva își dorește să ajungă pe calea aerului de la Constanța la Timișoara, va trebui să facă o escală la Roma sau Milano, deoarece nu există o cursă directă între cele două orașe ale României. Acest aspect înseamnă o mare pierdere de timp, și de bani, a opinat Daraban.

Noul operator aerian propus ar trebui să fie soluția la această problemă. Prezent la întâlnire, președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a declarat că de acest nou proiect vor beneficia nu numai oamenii de afaceri, ci și din alte categorii profesionale. În plus, se va dezvolta și domeniul turismului.
Camelia Vlad