Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salvamontiștii brașoveni participă la un schimb de experineță în Italia

Publicat: vineri, 6 Octombrie 2023 , ora 14.17
Sursa foto: Salvamont România
Sursa foto: Salvamont România

Începând din această saptămână, salvamontiști din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Poiana Brasov, Sibiu, Cluj, Zărnești, Dâmbovița și Hunedoara au fost angrenați în diverse activități de pregătire profesională.

Acestea se vor desfășura alături de salvatorii montani din Italia, fiind cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat între conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări.

Astăzi, salvamontiștii români se vor reuni la Pieve di Cadore unde vor participa la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională, în care, alături de cele peste 60 de echipe din Italia, și-au anunțat prezența și echipe de salvatori montani din țări cu mare tradiție în salvarea montană.

Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani a dus la încheierea unui parterneriat durabil cu structura similară din Italia concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori, în cadrul școlilor de salvare, invitații și participări la conferințe de profil.

Anul trecut, echipele românești au ocupat locurile 7, respectiv 23, din peste 50 de echipe participante la Dolomiti Rescue Race.

Nucu Jalea