Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șagunist, viitor ceasornicar

Publicat: vineri, 6 Octombrie 2023 , ora 15.53
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

O meserie care părea sortită pieirii renaște ca pasărea Phoenix. O spune un adolescent șagunist, pasionat de ceasornicărie și care are chiar articole publicate în reviste de specialitate din străinătate.

David Ichim spune că nimeni din familie nu are înclinații spre domeniul tehnic, astfel că pasiunea sa a surprins pe toată lumea.

Elevul brașovean a dezvăluit că pandemia a ajutat foarte mult la dezvoltarea pasiunii pentru ceasuri, deoarece a avut mult mai mult timp liber și a putut să studieze.

Astfel, a ajuns chiar să publice articole despre ceasuri în reviste de prestigiu. Ca pasionat, i-au trecut deja câteva ceasuri deosebite prin mână, însă unul l-a impresionat într-un mod deosebit:

Tânărul șagunist spune că meseria pe care o îndrăgește reînvie pe plan mondial, iar aceasta reiese din creșterea importantă pe care o cunosc exporturile de ceasuri în ultimii ani.

Elevul brașovean își dorește să urmeze o facultate din Lausanne, Elveția, cea mai renumită din lume în acest domeniu și să devină un fel de arhitect al ceasurilor.

Sorin Țîrcă