Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș

Publicat: vineri, 6 Octombrie 2023 , ora 16.13
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Aniversarea a 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș din Sinaia a fost marcată, astăzi, la București.

Alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei au fost prezente Altețele Lor Regale Principele Consort Radu și Principesa Sofia.

Cu această ocazie, Monetăria Statului a lansat emisiunea medalistică "140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș". Atmosfera a fost întreținută de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Directorul general al Muzeului Național Peleș, Narcis Dorin Ion, ne-a oferit detalii:

"Evenimentul care, de fapt, aniversează 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș, la 7 octombrie 1883, a avut loc astăzi, la Palatul Regal, Muzeul Național de Artă al României din București, în prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei României, a Principelui Consort Radu și a unei serii de invitați, urmând ca în 19 octombrie se organizeze un eveniment și la Castelul Peleș".

Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, fiind unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Camelia Vlad