Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Agresivitatea în școli, dezbătută la Prefectura Brașov

Publicat: vineri, 6 Octombrie 2023 , ora 17.31
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov

Cazurile de agresivitate în rândul elevilor din școlile brașovene au fost dezbătute, astăzi, la sediul Instituției Prefectului.

Discuțiile s-au desfășurat în cadrul întâlnirii de lucru la care au participat reprezentanți de la toate instituțiile responsabile de ordinea publică, asistența socială și protecția copilului, în județ.

Tema discuțiilor a fost siguranța școlară, cu accent pe gestionarea și prevenirea conflictelor în incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov, fie între elevi, fie în cazurile în care sunt implicate cadre didactice sau părinți.

Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, ne-a oferit informații:

”Am convocat această întâlnire pentru a discuta punctual cazurile de manifestări agresive în școală ale unor elevi, măsurile care s-au luat în aceste cazuri și ce trebuie făcut pentru a le gestiona cât mai eficient și a preveni apariția altor asemenea situații. Instituțiile prezente la întâlnire doresc colaboreze pentru a ajuta, nu pentru a speria sau pedepsi pe cineva. Propunerea mea, care a avut acordul tuturor participanților, a fost dăm o periodicitate lunară a acestor întâlniri de lucru și, în funcție de situație, cooptăm alături de noi și alte instituții, organizații profesionale sau alte organizații non-guvernamentale care activează în domeniu și sunt dispuse se implice în demersul inițiat de noi”.

Un aspect care a reieșit în cursul analizei cazurilor de elevi cu tulburări de comportament a fost că în aproape toate situațiile, problemele din familiile acestora se răsfrâng asupra modului în care acești copii se manifestă în școală. De asemenea, s-a adus în discuție necesitatea unei reglementări mai stricte, prin regulamentele de ordine interioară ale școlilor, a accesului altor persoane decât elevii și personalul în incinta unităților de învățământ, pentru a preveni situațiile cu potențial periculos.

Camelia Vlad