Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Sănătății, în vizită, azi, la Spitalul Municipal Codlea

Publicat: luni, 9 Octombrie 2023 , ora 9.01
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se află în județul Brașov, în vizită la Spitalul Municipal Codlea, pentru a verifica stadiul investițiilor și pentru a evalua infrastructura medicală a acestei unități.

Oficialul a făcut și un bilanț:

„Am mai fost și în cursul lunilor și a anului trecut aici la dumneavoastră în județ. E un județ cu populație numeroasă, cu o infrastructură medicală, cred eu, bună, pentru că sunt multe spitale orășenești și municipale, în afară de Spitalul Județean din Brașov. Mă bucur să văd o infrastructură renovată. Noi am sprijinit marea majoritate a spitalelor de aici din județ pe investiții în echipamente noi, fie la nivelul sălilor de operație, aparate de anestezie și, nu în ultimul rând, imagistică, inclusiv aici la Codlea, CT și RMN, alături de alte alte echipamente medicale. Cred că accesul la servicii de sănătate trebuie să reflecte interesul Ministerului, al autorității locale, categoric, care poate ajuta și aici, la Codlea a făcut-o cu prisosință și bineînțeles, este vorba despre corpul medical, care trebuie motivat și din punct de vedere al posibilităților de a-și trata pacienții”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Spitalul Municipal Codlea.

La Spitalul din Codlea a fost făcute multe investiții, iar lucrurile nu se opresc aici, a precizat managerul unității spitalicești, Claudia Coste:

„Astăzi, mă bucur să finalizez un proiect care era de mult așteptat și anume Camera de gardă și Recepția. Tot astăzi am primit și mamograful. Vreau să spun că de la Ministerul Sănătății am primit o sumă de 5500 pentru echipamente medicale. Avem CT nou, aparat de mamograf, două ecografe, aparat de anestezie și aparat de radiologie mobilă. Două ecografe performante, unul pentru cabinetul de ginecologie și unul pentru compartimentul de interne, dar și cistoscop. Toate acestea vin ca să crească actul medical al pacientului și să satisfacem toate nevoile pacienților din Codlea și localitățile din împrejurimi”.

................

Știrea inițială:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, va face o vizită, azi, la Spitalul Municipal Codlea, pentru verificarea stadiului investițiilor și evaluării infrastructurii medicale a acestei unități de sănătate.

Oficialul va susține apoi o conferință de presă din camera de gardă.

Îi vor fi alături senatorul Marius Dunca și primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.

Vineri, Alexandru Rafila a vizitat și Spitalul din Făgăraș.

Informații în curs de actualizare

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Camelia Vlad