Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 400 de militari participă la un exercițiu de amploare, la Cincu

Publicat: marți, 10 Octombrie 2023 , ora 9.11
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Peste 400 de militari participă astăzi la exercițiul Steadfast Jupiter 2023, care se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, județul Brașov. 

Este testată, astfel, capabilitatea de comandă și control, într-un scenariu complex care implică toate domeniile operaționale la nivel întrunit. 

Scopul exercițiului este de a asigura comanda și controlul operațiilor terestre ale NATO la nivel regional, în orice situație, pe timp de criză sau conflict.

“Exercițiul Steadfast Jupiter este cel mai complex exercițiu pe care Comandamentul Suprem Aliat îl execută în ultimii 30 de ani. El cuprinde structuri - un număr de 24 - care se instruiesc la toate cele trei paliere ale artei militare: strategic, operativ și tactic, într-un scenariu foarte complex, cu multiple amenințări. Eu îmi exprim speranța că la sfârșitul acestui eveniment ne vom putea demonstra capacitatea și tot ceea ce am pregătit până acum”, a precizat generalul maior Iacob Dragoș Dumitru, comandantul Corpului Național de Sud-Est. 

În cadrul activității de instruire sunt implicați militari din 17 națiuni aliate și peste 20 de subunități din structura de comandă și de forțe a NATO.

Sursa foto: arhivă / MApN 


Radio România Brașov FM