ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

“Golden flat”, expoziție temporară la Muzeul Amintirilor din Comunism

Publicat: marți, 10 Octombrie 2023 , ora 16.34
Peștele de sticlă de pe televizor, jucării, mobilă și decorații specifice anilor ‘70 – ‘80. Le puteți vedea începând de miercuri, 11 octombrie, în cadrul expoziției “Golden flat”, semnată de artistul Alexandru Potecă.

Vernisajul va avea loc la ora 17.00, la Muzeul Amintirilor din Comunism.

Cei prezenți vor putea vedea aici un apartament de bloc transformat artistic, în care obiectele cotidiene, care au definit perioada cunoscută sub denumirea de Epoca de Aur, au fost aurite, pentru a le oferi o nouă perspectivă și semnificație.

“Cu astfel de transformări, el (n.r. artistul Alexandru Potecă) încearcă să exploreze relația dintre formă și cuvânt, să aducă în prim-plan povestea ascunsă din spatele fiecărui obiect și să evidențieze specificul reacțiilor individuale la spațiile de locuit recuperate. Potecă, un artist profund preocupat de cultura materială a României comuniste și post- comuniste, a dezvoltat această expoziție ca o formă de reconceptualizare a artefactelor culturale. Metoda sa implică sublinierea, colectarea și arhivarea acestor obiecte uzuale, dar și schimbarea conotației lor prin acoperirea lor cu aur, oferindu-le astfel o nouă semnificație și valoare”, au precizat reprezentanții Muzeului Amintirilor din Comunism.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România, va fi deschisă publicului până la data de 30 noiembrie și poate fi vizitată gratuit, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.




Radio România Brașov FM