ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doi academicieni români, foști colegi de bancă la Colegiul Național Andrei Șaguna

Publicat: marți, 10 Octombrie 2023 , ora 17.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Probabilitatea ca doi academicieni români să fi fost colegi de bancă la aceeași școală este minimă, însă Brașovul se poate lăuda cu o astfel de situație, spune fostul ministru al Tineretului și Sportului, scriitorul Alexandru Mironov, prezent zilele trecute în orașul de la poalele Tâmpei, cu ocazia unui festival de literatură SF:

“La liceul Șaguna, în aceeași bancă au stat președintele actual al Societății Române de Matematică, profesorul Radu Gologan, antrenorul echipei de olimpici a României, și președintele Societății de Fizică a României, care este Nicolae Victor Zamfir, academician și, între altele, directorul proiectului de construire a superlaserului de la Măgurele. Deci să ai în aceeași bancă două supertalente științifice, asta-i probabilistică imposibilă. E Science Fiction curat, care s-a întâmplat”
.

„Brașovul este un oraș splendid, care ar merita să fie capitala Românei”, a adăugat Alexandru Mironov:

„Eu aș propune așa un referendum, să mutăm capitala țării la Brașov, care e drept în mijloc și ați vedea că rezultatul ar fi pozitiv în favoarea Brașovului. Fix în mijloc aș muta din București, unde sunt toate afacerile, și lăsăm să fie orașul de afaceri, ca în multe alte țări. Linii ferate din toate părțile, aeroport, iată, de curând, fabrica de avioane poate să funcționeze. Sunt toate motivele. Plus, este un oraș cultural, profund cultural”.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Camelia Vlad