Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Legea care obligă prorietarii sau deținătorii de terenuri să combată ambrozia, promulgată

Publicat: miercuri, 11 Octombrie 2023 , ora 11.02
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Legea care obligă prorietarii sau deținătorii de terenuri să combată ambrozia a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților publice locale, proprietarii sunt obligați să folosească tratamente de combatere a ambroziei. 

În caz contrar autoritățile vor interveni pe terenuri pentru a le curață, iar toate costurile vor fi suportate ulterior tot de proprietarii sau deținătorii terenurilor. 

“Și autoritățile locale acum, după modificare a legii, pot să acționeze în acest sens, urmând ca plata să o facă proprietarii de terenuri. Noi facem în continuare un apel, pentru că știm că din punct de vedere al sănătății publice, ambrozia este un factor determinant și inconvenient pentru ce înseamnă bronșitele, astmul și alte probleme care pot să apară din punct de vedere al sănătății și sperăm să înțeleagă atât proprietarii particulari, cât și persoanele juridice că trebuie stârpită această ambrozie, care este foarte periculoasă pentru noi, pentru fiecare care suntem mai sensibili”, a spus directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă.


Ruxandra Stoica