ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Edilii se laudă cu curățenia pe facebook, la ghene, în zona Gării, mișună șobolanii (VIDEO)

Publicat: vineri, 13 Octombrie 2023 , ora 15.45
Sursa foto / video: Radio România Brașov
Sursa foto / video: Radio România Brașov

Șobolanii mișună printre containerele de gunoi din zona blocurilor din Brașov, în vreme ce edilii se laudă pe paginile de socializare cu curățenia făcută în această perioadă la platformele de gunoi.

De exemplu, o filmare de la platforma de gunoi din zona Gării a surprins mai mulți șobolani între resturile împrăștiate pe jos, la ghena din spatele blocului Căprioara.


Sursa foto / video: Radio România Brașov

Însă probleme sunt și la alte ghene din oraș, spun oamenii:

De cealaltă parte, reprezentanții municipalității spun că șobolanii ar putea veni chiar din beciurile oamenilor, însă Primăria se poate implica doar pe partea ce ține de domeniul public.

„Am luat legătura cu operatorul cu care asociația de proprietari are contract și am solicitat să intervină de urgență în acea zonă. Conform înțelegerii dintre asociațiile de proprietari și operator, deșeurile se ridică cu o frecvență zilnică. Dacă este necesar, asociația de proprietari poate solicita creșterea frecvenței. Totodată, poate solicita și spălarea zonei. În ceea ce privește șobolanii, noi asigurăm deratizarea pe domeniu public, dar este o problemă atunci când asociația de proprietari nu asigură acest serviciu și în beciurile blocurilor. Vom monta mai multe capcane în jurul platformei, dar intervenția poate fi strict pe domeniul public. Nu putem interveni în interiorul proprietății”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Brașovenii cred, totuși, că ecoinsulele ecologice din zona blocurilor ar putea rezolva în timp aceste probleme.

Cei care au deja în zonele blocului astfel de ecoinsule spun că nu mai vin cel puțin oamenii să scormonească în containere:



Municipalitatea are amplasate în oraș peste 70 de ecoinsule ecologice, însă mereu apar probleme la acestea, se plâng mulți dintre brașoveni.

Municipalitatea mai are în plan achiziția a peste 300 de ecoinsule cu fonduri nerambursabile, prin diverse programe de finanțare.


Adina Chirvasă