ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

13 artiști consacrați și 13 la început de drum, la Brașov Art Stories

Publicat: vineri, 13 Octombrie 2023 , ora 17.29
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Muzeul de Artă Brașov aduce în atenția iubitorilor de pictură 13 artiști consacrați pe care i-a dat orașul de-a lungul timpului, dar și 13 tineri talentați aflați la început de drum, elevi ai Liceului de Artă Hans Mattis Teutsch.

Proiectul Brașov Art Stories a debutat astăzi, cu o expoziție în Parcul Nicolae Titulescu, un tur ghidat și o proiecție video mapping pe fațada proaspăt renovată a clădirii care adăpostește instituția.

“Brașov Art Stories este un proiect care are în centru patrimoniul artistic al Muzeului de Artă Brașov. Vorbim de 52 de lucrări  a 13 artiști reprezentativi ai Brașovului, din sec. XIX – XX. Pentru fiecare artist am selectat patru lucrări, care vor fi reinterpretate în cadrul acestui proiect prin noile tehnologii și creativitatea tinerilor artiști care ne înconjoară astăzi în expoziția pe care o deschidem în Parcul Nicolae Titulescu”, a spus directorul Muzeului de Artă Brașov, Bianca-Maria Bălșan.

Astăzi și mâine sunt organizate tururi ghidate intitulate “Brașovul artiștilor”.

Cei care vor participa vor putea vedea locurile în care au trăit și au creat artiștii sau cele care i-au inspirat.

Bunica a fost sursa de inspirație pentru Medeea Coman, una dintre tinerele expozante prezente astăzi pe aleea Parcului Central.

"Eu o admir foarte mult pe bunica mea și de aceea am și vrut să îi fac o surpriză și s-o pictez pentru că e un exemplu pentru mine. Cred că am făcut-o fericită. Artistul m-a inspirat. Are un stil foarte decorativ, ceea ce mă reprezintă, practic, și pe mine. E un stil în care eu mă regăsesc", a precizat Medeea Coman.

Bunica tinerei artiste a fost cea care a încurajat-o să-și urmeze visul și să picteze.

“A luat o fotografie de-a mea și de pe fotografie a redat acest chip. A fost o surpriză, nu mi-au spus. M-am trezit cu ea că mi-a spus că trebuie să vin și a fost o surpriză pentru mine să mă văd chiar pe mine. M-a pictat când aveam 18 ani”, a spus bunica Medeei.

Expoziția Brașov Art Stories va rămâne pe aleea de lângă Parcul Nicolae Titulescu până în 30 octombrie.

Sorin Țîrcă