Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul Brașov, membru al Asociației din care fac parte vechi obiective aeroportuare din țară

Publicat: luni, 16 Octombrie 2023 , ora 11.40
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Conducerea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a început demersurile pentru a deveni membru al Asociației Aeroporturilor din România, din care fac parte la acest moment 15 obiective aeroportuare.

Ultimele discuții în acest sens au fost purtate zilele trecute, la Timișoara.

„Am fost la Timișoara la o întâlnire cu directorii și conducerea celorlalte aeroporturi din România. Noi fiind aeroport nou, am discutat și despre a intra și noi, să fim membri deplini, să facem parte în mod oficial din Asociația Aeroporturilor și, de asemenea, ne-am arătat disponibilitatea pentru a organiza întâlnirile Asociației, anul viitor, prin februarie, în funcție de disponibilitate, cred că vor veni toți directorii aeroporturilor la Brașov”,
a spus directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel.

Cât despre Liniile Aeriene Române, noua companie aviatică propusă de Camera de Comerț și Industrie a României și la care Brașovul să fie acționar, Alexandru Anghel a spus că ar putea fi o idee bună, pentru că „pleacă de la o nevoie”:

„Realitatea este că este o nevoie în România de a circula între zonele istorice, pentru că lipsa de autostrăzi, căi ferate și niște legături bune face ca să ajungem dintr-un capăt în altul al țării, nu știu, în 10 – 12 ore, o durată de transport care este nefirească pentru acest moment. Cu avionul cred că s-ar putea rezolva această problemă mult mai rapid. Ar trebui să fie și într-o zonă de preț care să fie accesibilă, poate nu pentru masele mari, dar undeva să se ducă pentru clasa medie. Încet, încet, cred că în timp să ajungă să fie și sustenabil, să fie chiar un business care să se susțină”.

Pentru înființarea societății pe acțiuni cu numele „Liniile Aeriene Române” a fost avansat termenul de 1 Decembrie 2023.

La reuniunea din 4 octombrie pe această temă au participat reprezentanții consiliilor județene din: Arad, Brașov, Bacău, Constanța, Maramureș și Sibiu.


Camelia Vlad