ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campanie de informare asupra traficului de ființe umane, cu ajutorul unui concert Jurjak

Publicat: luni, 16 Octombrie 2023 , ora 17.01
Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane va fi marcată mâine, la Brașov, la Sala Patria a Filarmonicii, printr-un concert Jurjak, care vine și cu un mesaj despre traficul de persoane.

Evenimentul este organizat de Asociația „Micu Bogdan” împreună cu alte instituții care au în atenție prevenirea acestui fenomen, după cum ne-a informat asistentul social Florin Ciobanu:

„După 10 ani de activitate în comunitatea brașoveană, Fundația «Micu Bogdan» invită partenerii din Brașov să facem câteva aprecieri asupra fenomenului și la final vom participa la un eveniment cultural. Va participa formația Jurjak, care vine alături de noi cu un mesaj în lupta antitrafic. Onorăm Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Ființe Umane”.


Această zi este marcată anual, din 2006, în Uniunea Europeană, în 18 octombrie, pentru a atrage atenția asupra fenomenului numit „traficul de ființe umane”, spune reprezentantul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane din Brașov, Iulia Boeriu:

„Una dintre atribuțiile Agenției este aceasta de a monitoriza evoluția fenomenului traficului. Ce vreau să punctez, să atrag atenția, pentru a înțelege cât mai bine fenomenul, cauzele, metodele de prevenire folosite, aș vrea să vă spun că traficul de persoane este în primul rând un fenomen. În afară de latura aceasta infracțională, e un fenomen social de deosebit de complex, rezultatul emergenței unor realități și dinamici multiple, factori sociali, economici, migrația forței de muncă, globalizarea, factori educațional, gradul de impunitate socială, gradul de informare”.

La nivel național, Brașovul se află pe locul al treilea când vine vorba de traficul de persoane, potrivit ultimului raport al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Camelia Vlad