Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii, pe locul doi în topul cetățenilor care își fac asigurări de locuințe

Publicat: marți, 17 Octombrie 2023 , ora 13.09
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Brașovenii sunt pe locul doi în topul cetățenilor care își fac asigurări de locuințe, după locuitorii Bucureștiului.

Asta în ciuda faptului că la nivel național au fost încheiate, în acest an, sub 2 milioane de polițe obligatorii pentru locuințe împotria dezastrelor naturale, ceea ce înseamnă că doar o casă din cinci este asigurată.

Cei care vor să își încheie o poliță PAD ar face bine să se grăbească, pentru că de la 11 noiembrie tarifele vor crește cu peste 20%.

Ce alte modificări vor mai apărea în noua lege a asigurărilor obligatorii ne-a spus Sergiu Costache, președintele Asociației pentru Promovarea Asigurărilor:

„O să avem mai multe lucruri noi. În primul rând, totul s-a trecut în lei. Prima de asigurare, adică suma anuală care era de plătit era 50 lei pentru locuințe din cărămidă nearsă și 100 lei pentru cele din beton și cărămidă arsă. Acuma, de la 11 noiembrie, plătiți 100 de lei în loc de 130. Alte lucruri care sunt introduse de legislație: contractele acestea obligatorii pot fi multianuale. Pe lângă asta, legiuitorul a prevăzut faptul că de fiecare dată când veți trece pe la Cartea Funciară, va trebui să prezentați polița de asigurare la dezastre”.

Asiguratorii îi sfătuiesc însă pe cei care încheie o poliță obligatorie pentru locuință, să încheie și una facultativă și asta pentru că tariful nu depășește 120 de euro anual.
Ruxandra Stoica