ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Profesor reținut după perchezițiile de luni

Publicat: marți, 17 Octombrie 2023 , ora 13.37
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Un profesor a fost reținut de polițiștii brașoveni, după perchezițiile domiciliare efectuate luni dimineața într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită.

Perchezițiile au fost efectuate la o școală postliceală de asistente medicale, o fundație, dar și la reședința unei persoane fizice - în calitate de fost cadru didactic al școlii postliceale, unde existau informații că s-ar afla obiecte și înscrisuri ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

„În cauza penală instrumentată de polițiști, ca urmare a delegării de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat de 30 de ani, care, în calitate de profesor al școlii postliceale, a pretins și primit, fără drept, în mod repetat, în perioada 2021-2023, sume de bani de la cursanții unității de învățământ private, în scopul de a-i promova pe aceștia la testele și examenele aferente disciplinelor predate de cadrul didactic”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, au fost ridicate înscrisuri și sisteme informatice, ce urmează a fi administrate în probatoriu pe parcursul urmăririi penale, în vederea stabilirii întregii stări de fapt.

Un număr de 13 persoane au fost citate si audiate ca martori și, de asemenea, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, în urma căruia procurorul a dispus față de persoana bănuită măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Sorin Țîrcă