ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stații noi de încărcare a mașinilor electrice, la Brașov

Publicat: marți, 17 Octombrie 2023 , ora 17.59
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Noi stații de încărcare a mașinilor electrice și a celor hibrid cu sistem plug-in vor fi amplasate în municipiul Brașov.

Miercuri, 18 octombrie, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru amplasarea primei stații de încărcare a mașinilor electrice în parcarea multietajată din Poiana Mică, parte a pachetului de 15 stații finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Continuăm programul nostru de a transforma Brașov într-un oraș prietenos cu mediul, un adevărat oraș verde. De mâine începem lucrările de montare a încă 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice și a celor hibrid cu sistem plug-in, care se adaugă celor 24 deja funcționale. Aceste stații vor fi instalate în principal în parcările publice și în zona terminalelor de transport. Prima stație unde vor începe lucrările din această săptămână este cea din parcarea multietajată din Poiana Brașov”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Stația din Poiana Brașov va avea două puncte de încărcare, unul de 100 kW și unul de 22 de kW.

Celelalte stații vor fi amplasate la capătul de linie de pe strada Poienelor, la Gara Brașov, la Spitalul Militar Regina Maria și la capetele de linie de la Stadionul Municipal și Rulmentul.

În prezent, în oraș există 24 de astfel de stații de încărcare, dar Brașovul își propune să ajungă la 250 de stații
Sorin Țîrcă