Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vizită de lucru la Brașov

Publicat: joi, 19 Octombrie 2023 , ora 11.52
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost într-o vizită de lucru de 2 zile la Brașov.

Ieri seară, a avut o întâlnire cu doamnele din Organizația Femeilor Social Democrate Brașov, dar și cu doamne din comunitate, antreprenoare, reprezentante ale asociațiilor și fundațiilor, dar și ale instituțiilor județului Brașov.

În această dimineață, a susținut o conferință de presă în care a prezentat realizările Casei de Cultură a Studenților din Brașov și a prezentat mai multe proiecte și inițiative ale ministerului:

"Două programe foarte importante, programele de creditare Student Invest și Family Start. Student invest, anul acesta beneficiază de o dublare a sumei, respectiv 75.000 lei pentru fiecare student. Vârsta acestora (studenților n.r.) este între 18 și 40 de ani. Statul român, prin Ministerul Familiei, subvenționează dobânda 100% și ei, practic, cu acești bani pot să-și suporte taxele de școlarizare atât pe domeniul universitar, cât și postuniversitar, taxele pentru chirie sau un avans pentru o casă. În egală măsură, al doilea program, de asemenea foarte important, Family Start. Aici avem dublarea sumei, respectiv 150.000 lei. De această dată dobânda este subvenționată 75% de către statul român".

Ministrul a mai spus că dorește să continue și să dezvolte programul "Pregătiți pentru Viață", program prin care copii din centrele de plasament sunt consiliați și ajutați să se integreze în comunitate și pe piața muncii.
Nucu Jalea