ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

EXERCIȚIU. În Sala Sporturilor se aud focuri de armă, intervin forțele de ordine

Publicat: joi, 19 Octombrie 2023 , ora 12.11
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Sala Sporturilor este arhiplină cu două ore înainte de începere concertului. La un moment dat se aud focuri de armă.

Acesta a fost un alt scenariu al unei acțiuni care s-a desfășurat în această dimineață la Sala Sporturilor din Brașov.

„Avem un concert care urmează să aibă loc peste două ore, însă, înainte de acest concert, la fața locului există un eveniment unde atacatori înarmați încearcă să preia mai mulți ostatici. La acel moment, colegii noștri jandarmi preiau comanda operațiunilor de eliminare a acestor factori sau neutralizare a lor. În momentul în care ne vor declara zonă sigură, atunci putem să intrăm și să salvăm victimele care se află acolo”, a explicat inspectorul șef al ISU Brașov, colonel Lucian Marciu.

Acțiunea face parte dintr-o serie de patru exerciții care au avut loc în această săptămână.

„În cadrul fiecărui exercițiu s-au creat scenarii diferite, cu grad înalt de complexitate, care pun la încercare capacitățile manageriale și operative ale colegilor noștri și, în primul rând, au drept obiectiv crearea unei cooperări cât mai strânse între partea medicală și ISU, în general”, a explicat inspectorul șef al ISU Bihor, general de brigadă Sorin Mihai Caba.

Exercițiul a beneficiat de expertiză internațională. O echipă din Franța a urmărit cum se descurcă forțele de ordine din Brașov.

„În acest exercițiu, rolul nostru este să propunem o metodă de lucru care să permită o coordonare mai bună între serviciile medicale și cele de pompieri”, a precizat colonelul Hervé Boulard.

Sursa foto / video: Radio România Brașov FM


Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Radio România Brașov FM
Sorin Țîrcă