Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Dăm Clik pe România"

Publicat: joi, 19 Octombrie 2023 , ora 12.47
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

40 de calculatoare recondiționate vor ajunge la elevii Palatului Copiilor din Brașov, dar și la elevi ai Liceului Tehnologic Victor Jinga din Săcele, prin proiectul "Dăm Clik pe România".

Cele două instituții educaționale din Brașov au fost alese în urma unor criterii de selecție, iar de calculatoarele ce vor ajugne la acestea vor beneficia peste 400 de copii.

"Dăm Click pe România" este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România.

Project manager Edu Click, Marta Curteanu, ne-a oferit mai multe detalii:

"Calculatoarele provin din donațiile oamenilor care ne susțin, din comunitate, dar și din diferite companii, de aceea încurajăm pe fiecare dintre noi și voi vină doneze echipamente IT sau orice aparat electric și electronic care poate fi astfel recondiționat. Prin apelul care a avut loc din mai și acum cu cel din septembrie, vor fi donate în total 4000 de calculatoare care ajung în mai multe județe din întreaga țară, în special în mediul rural, acolo unde sunt cele mai mari necesități".

Proiectul funcționează din anul 2008, iar de atunci au fost recondiționate 25.000 de calculatoare, care au fost donate către 10% din școlile din țară.
Ruxandra Stoica