Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Haine second-hand, importate ca deseuri și vândute de bune la Teliu

Publicat: duminică, 22 Octombrie 2023 , ora 19.09
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Hainele aruncate de alții, devenite deșeuri în străinătate, dar vândute ca noi în România, după ce au fost depozitate la Teliu.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au efectuat un control la o unitate economică din localitatea Teliu, împreună cu reprezentanți din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, Garda Națională de Mediu, Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorului și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara.

În urma verificărilor, forțele de ordine au descoperit fapte de natură infracțională.

"Acțiunea a avut loc la data de 20 octombrie. Polițiștii au identificat punctul de lucru al societății economice, unde se aflau depozitate mai multe bunuri din import. Aici, polițiștii au descoperit în spațiile de depozitare ale unității se aflau haine second hand, importate ca deșeuri din diferite țări din Europa. Pentru toate aceste bunuri, identificate în cantități foarte mari, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente care certifice efectuarea operațiunilor de curățare sau dezinfectare a deșeurilor de către persoane specializate în domeniu", a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Întreaga cantitate de marfă descoperită în mai multe hale ale societății a fost sigilată și urmează să fie evaluată.

Polițiștii au întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "Import de aparate, instalații, echipamente, utilaje, substanțe și produse folosite și uzate, din categoria deșeurilor interzise la import".

Sorin Țîrcă