ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

EXCLUSIV! O nouă rută internațională de pe Aeroportul Brașov

Publicat: marți, 24 Octombrie 2023 , ora 13.43
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav devine tot mai atractiv și pentru străini, nu doar pentru români.

Italienii vor să deschidă o linie aeriană Palermo-Brașov.

Directorul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Alexandru Anghel, se află în aceste zile în Sicilia, unde a purtat deja discuții cu conducerea Aeroportului Palermo:

“Am avut o discuție foarte constructivă cu conducerea Aeroportului din Palermo, care este interesată să avem o colaborare, să deschidem o rută Palermo-Brașov și sunt dispuși să ne dea tarife foarte bune la Palermo și un suport legat de marketing. Discuția a fost să încercăm să dăm drumul de anul viitor, din programul de vară și acuma trebuie să discutăm și cu operatorii aerieni din Brașov, cei care vor să vină să-și facă baza, ca să-i punem în legătură și cu Aeroportul din Palermo, să facă toate demersurile care sunt necesare”.

Cât privește prelungirea programului la aerogara Brașov, administrația brașoveană avansează cu demersurile pentru începutul lunii decembrie a acestui an.

“E nevoie de prelungirea acestui program, cel puțin cu încă 4 ore. O cer operatorii de transport și trebuie să ne conformăm. Și o cer cetățenii. Deci, practic, noi trebuie să facem demersuri, demersuri pe care le-am și făcut către ROMATSA. Este actorul principal. Avem de la ei la momentul acesta certitudini că ei rămân parteneri în acest concept. Am avut întâlniri cu cei de la ROMATSA și cu Autoritatea Aeronautică și sperăm că cel mai târziu la 1 ianuarie vom avea un program prelungit. Noi sperăm să fie 1 decembrie”, a spus președintele Consiliului județean Brașov, Șerban Todorică.

Directorul Aeroportului Brașov-Ghimbav este și mai optimist în această privință, spunând că programul prelungit ar putea fi aplicabil chiar de la finele lunii noiembrie a acestui an.

“Da, pentru că noi deja am dat drumul la angajări. Sunt în derulare pentru siguranță, pentru securitate, pentru partea de intervenție la urgență, pentru pompieri. Am luat în calcul inclusiv partea de instruire a personalului, în așa fel încât să putem chiar din noiembrie, deci în decembrie este cu atât mai mult realizabilă”,
a adăugat Alexandru Anghel.

Conducerea ROMATSA  este, însă, reținută pe acest subiect.

În urma unei solicitări Radio România Brașov, directorul general Adrian Cojoc ne-a transmis că poate asigura serviciile de trafic aerian într-un viitor program de funcționare extins, fără să precizeze și o dată anume.

 La începutul săptămânii viitoare este programată o nouă întâlnire pe această temă, la București.

Citește și:

Camelia Vlad