Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Ecouri ale prestigiului”, de vineri, la Muzeul de Artă

Publicat: marți, 24 Octombrie 2023 , ora 17.31
Sursa foto: Muzeul de Artă Brașov
Sursa foto: Muzeul de Artă Brașov

De vineri, brașovenii pot vedea, la Muzeul de Artă, „Ecouri ale prestigiului”.

Este vorba despre cele 5 obiecte câștigătoare din concursul de design de bijuterie contemporană „Timeless Jewelry”, ce vor fi prezentate publicului alături de operele de artă care le-au inspirat.

Participarea este liberă, iar organizatorii propun și un dress code: „black with a spark” -  sclipirea bijuteriilor personale să iasă în evidență pe fundalul vestimentației de culoare neagră.

„Cu o selecție diversificată de opere de artă clasică și bijuterii contemporane, expoziția prezintă o punte între trecut și prezent, ilustrând evoluția bijuteriei de la simbol al prestigiului, puterii și statutului social, la modul în care bijuteriile contemporane sunt folosite astăzi pentru a ilustra stilul personal. «Ecouri ale prestigiului» demonstrează modul în care istoria și tradiția pot îmbogăți și inspira creațiile contemporane. Lucrările din patrimoniul Muzeului de Artă Brașov, fiecare reprezentând epoci și stiluri artistice diverse, invită la o călătorie captivantă în trecut. Simbolurile care au însoțit bijuteriile de-a lungul secolelor sunt analizate și deconstruite pentru a evidenția mesajele subtile transmise de pictori sau de comanditari prin intermediul acestor obiecte prețioase incluse în tablouri. Astfel, bijuteriile devin nu doar accesorii, ci și mijloace de exprimare artistică și culturală, transmițând povești și valori”, au precizat reprezentanții Muzeului de Artă.

Expoziția „Ecouri ale prestigiului” este realizată în cadrul proiectului cu același nume, inițiat de Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Muzeul Național Cotroceni.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Citește și:

Adina Chirvasă