Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cinema Modern și-a redeschis porțile pentru Dracula Film Festival

Publicat: miercuri, 25 Octombrie 2023 , ora 17.55

După mai bine de 10 ani, timp în care a fost nefuncțional, Cinema Modern de la B-dul Griviței din Brașov și-a redeschis porțile, astăzi, pentru Festivalul de film horror și fantasy Dracula Film Festival.

După cele cinci zile de eveniment, fostul cinematograf va fi pus la dispoziția comunității, pentru activități educative.

„Ulterior, această sală, de altfel toate spațiile conexe vor găzdui activități educative, atât din zona culturii, cât și din zona științei. Vom muta aici, în foaierul Modern, Muzeul de Științe și toată această infrastructură este deschisă, totodată, și școlilor, pentru activități de colaborare cu Centrul Cultural Apollonia. Centrul de aici, de la Modern, este infrastructură de care răspunde și pe care o administrează Centrul Cultural Apollonia”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

În baza unui parteneriat, la Cinema Modern și organizațiile neguvernamentale pot desfășura activități sociale și educaționale, a adăugat managerul Centrului de Cultură Apollonia, Horia Mihail:

„Este foarte adevărat, interesul nostru, al celor de la Centrul Cultural Apollonia, este de a crea punți între mediul privat și cel de stat, între instituțiile subordonate Consiliului Local sau Consiliului Județean și cei care organizează evenimente private sau își desfășoară activitatea în domeniul educațional, deoarece această colaborare dintre mediul public și cel privat s-a dovedit de fiecare dată benefică pentru societate”.

Alte două foste cinematografe din Brașov vor fi transformate tot în centre pentru evenimente educaționale, după ce vor fi rezolvate problemele birocratice, în urma reabilitării clădirilor în care au funcționat, a mai declarat primarul Allen Coliban:

„Așteptăm finalizarea demersurilor de reautorizare și reavizare pentru Popular, care este gata din punct de vedere al lucrărilor, dar avem de finalizat birocrația, pentru a-l putea pune în funcțiune. La Cinematograful Astra deja se întâmplă colaborări în zona culturală și a fost folosit la mai multe evenimente cofinanțate de Primăria Municipiului Brașov”.


Cu această ocazie, edilul a amintit că multe dintre fostele centrale termice din cartierele Brașovului vor putea fi transformate în puncte de interes comunitar, cum ar fi centre culturale, sociale și centre medicale de permanență.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Camelia Vlad