ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Persoanele vulnerabile din România vor primi un nou beneficiu de asistență socială

Publicat: miercuri, 25 Octombrie 2023 , ora 19.20

Persoanele vulnerabile din România vor primi un nou beneficiu de asistență socială, de la data de 1 ianuarie 2024.

Noul program unic de asistență socială, Venitul Minim de Incluziune (VMI) a fost creat pentru a ajuta persoanele și familiile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Brașov a organizat cu sprijinul Instituției Prefectului, o reuniune oficială cu toți cei implicați în implementarea aplicării acestui program, primari și reprezentanți ai serviciului public de asistență socială.

„VMI reprezintă un beneficiu de asistență socială acordat familiilor și persoanelor singure aflate în situație de dificultate, în scopul prevenirii și combaterii sărăciei și riscului de excluziune socială.(...) Printre avantajele pe care le vor avea beneficarii de VMI se numără asigurarea în sistemul de sănătate, asigurarea locuinței împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor și încadrarea automată a solicitanțălor în rândul consumatorilor vulnerabili, care primesc ajutoare pentru încălzirea locuinței și alte măsuri destinate acestei categorii. VMI promovează și munca. Solicitanții de VMI sunt sprijiniți prin stimulente financiare, inclusiv în situația în care vor obține venituri prin muncă dar vor și beneficia de măsuri care să sprijine accesul la locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Brașov.

Odată cu intrarea în vigoare a VMI, acordarea beneficiilor Venitul Minim Garantat (VMG) și Ajutor pentru susținerea familiei (ASF) se suspendă.

Drept urmare, toți beneficiarii actuali de VMG și ASF trebuie să se înregistreze în sistem începând cu data de 1 noiembrie și până la 31 decembrie 2023, pentru continuitatea acordării acestui tip de beneficiu de VMI, se mai arată în comunicat.

În județul Brașov, în prezent învață aproximativ 700 de elevi veniți din Ucraina, dintre care mai bine de 500 sunt în municipiu.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Radio România Brașov FM