ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dan Air amenință că va muta cursele de la Brașov la Bacău

Publicat: marți, 31 Octombrie 2023 , ora 14.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Actualizare:

Dan Air anunță că din 13 noiembrie cursele de la Brașov se vor opera conform programului, însă cu decolare și aterizare de pe Aeroportul Bacău.

"Am fost nevoiți să luăm o decizie care vă va afecta pe mulți dintre voi. Aeroportul Internațional Brașov a prelungit actualul program, 7:00-19:00, până pe 15 ianuarie 2024. Orarul redus de funcționare al aeroportului și lipsa dotărilor corespunzătoare ne-au pus de multe ori în situația de a ateriza în alte orașe, lucru care a produs întârzieri și mult disconfort pentru voi, pasagerii. Știm cât de greu a fost să vă prelungiți călătoriile cu câteva ore în plus, să așteptați în aeroporturi sau să ratați evenimente importante, chiar dacă noi ne-am asigurat, pe cheltuiala noastră, că vă aducem în siguranță la destinație. (...) Colegii noștri se ocupă deja să vă ofere cele mai bune modalități de călătorie pentru perioada de tranziție. Vă vom asigura transfer gratuit Bacău-Brașov și retur în ziua zborului", se menționează într-un comunicat al companiei Dan Air.

Din 11 decembrie, compania va muta toate operațiunile pe Aeroportul din Bacău.

........

Pierderi de 2,6 milioane de euro până în prezent, iar în perioada de iarnă, de circa un million de euro pe lună, din cauza programului redus al Aeroportului Internațional Brașov. Așa a motivat directorul general Dan Air, Matt Ian David, anunțul de a renunța la zborurile de pe aerogara Brașov și mutarea operațiunilor la Bacău.

Nemulțumirea vine pe fondul anunțului potrivit căruia prelungirea programului pe Aeroportul Brașov este posibilă doar din luna ianuarie 2024.

“Și ce facem? Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar. Așa nu e nevoie. În februarie-martie nu e nevoie de extinderea programului pentru că e un trafic mult mai mic. Autoritățile locale au promis că se va extinde pe 3 noiembrie. Am primit răspunsul ieri că de fapt se extinde pe 15 ianuarie, fix când se termină tot sezonul, de fapt, de iarnă. Pentru că sezonul, vă dați seama, este legat de migrarea maselor de oameni la rude, la familie. În condițiile în care am fost mințit și a doua oară, nu mai putem să continuăm acolo, să ținem aeronava blocată după ora 19:00, să nu putem să ne folosim de ea”,
a precizat directorul general Dan Air, Matt Ian David.

Reamintim că Administrația județeană Brașov a anunțat, ieri, că programul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va fi extins la 16 ore, în intervalul 7.00-23.00, începând cu data de 15 ianuarie 2024.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Camelia Vlad