Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Controale ITM la carierele de piatră

Publicat: marți, 31 Octombrie 2023 , ora 23.04
Sursa foto: arhivă / ITM
Sursa foto: arhivă / ITM
Din cauza accidentelor grave de muncă din industria extractivă de suprafață, ITM Brașov a efectuat mai multe controale la carierele de piatră, în ultimele 4 zile.

Au fost verificați 17 angajatori, iar în urma neregulilor constatate au fost sancționați 14 dintre aceștia, cu amenzi totale de 31.000 de lei și 26 de avertismente.

„În activitatea de exploatare la suprafață - cariere, cele mai semnificative riscuri care se întâlnesc sunt riscurile legate de echipamentele de muncă, acestea nefiind dotate cu protecții care să prevină pătrunderea personalului în raza lor de acțiune. Riscurile legate de nerespectarea monografiei de lucru la locurile de muncă din cariere. Incendiile provocate de blocarea funcționării benzilor transportoare și a altor utilaje de transport ale substanțelor minerale utile, cât și subdimensionarea cablurilor cu energie electrică a acestor utilaje", a explicat inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Lipsa documentelor privind protecția împotriva exploziilor, lipsa calificărilor, a toaletelor, dar și neefectuarea controlului medical și lipsa instruirii periodice au fost câteva dintre neregulile depistate de inspectorii de muncă din Brașov.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Radio România Brașov FM