Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Troc la Sărbătoarea Roadelor din Prejmer

Publicat: sâmbătă, 4 Noiembrie 2023 , ora 15.08
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Brașovenii si turiștii sunt invitați astăzi la Sărbătoarea Roadelor, eveniment organizat de Asociația Pământul Strămoșesc, la Prejmer, în zona Cetății Fortificate.

Astfel, cei care apreciază produsele tradiționale își pot procura, contra cost sau prin troc, legume, fructe și preparate din gospodăriile producătorilor și meșteșugarilor care s-au reunit cu această ocazie din toată țara.

"Evenimentul <<Sărbătoarea roadelor>> se dorește a fi o mulțumire, în primul rând, pentru mâinile bătătorite ale țăranilor și, în al doilea rând, pentru îndemânarea gospodinelor de a pune în cămările lor tot ceea ce, peste an, au cules din câmp. Așa aici veți găsi gemuri și dulceturi, brânzeturi, siropuri și, nu în ultimul rând, în mijlocul nostru se află doamna Rodica Meiroșu, sufletista noastră și sufletista semințelor care, și de data aceasta, a venit ne dăruiască din semințele românești pe care noi le punem la anul în grădinile noaste", ne-a spus organizatorul evenimentului, Mihaela Sima.

De asemenea, prin intermediul atelierelor care se vor desfășura pe parcursul zilei, pasionații de activități agricole în propriile gospodării au ocazia să învețe cum se pot dezvolta microorganismele care se folosesc în grădini.

"Asociația Pământul Strămoșesc exact acest lucru îl are ca scop, promovarea tradițiilor, încurajarea producătorilor locali și, mai mult decât atât, dezvoltarea comunităților de conștiință. Chiar dacă pare un pic pompoasă această formulare, de fapt, ne referim la a readuce în atenția românilor buna vecinătate", a adăugat Mihaela Sima.

Sărbătoarea Roadelor la Prejmer se va încheia la ora 17.00.
Camelia Vlad