Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salvamontiștii brașoveni recomandă mai multă atenție la alegerea traseelor montane

Publicat: sâmbătă, 4 Noiembrie 2023 , ora 19.56
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Având în vedere că în această perioadă a anului se întunecă mult mai devreme și temperatura scade considerabil, salvamontiștii brașoveni recomandă amatorilor de drumeții mai multă atenție la alegerea traseelor montane, la starea vremii și, la fel de important, la ținuta de munte.

Serviciul Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov ne recomandă să ne informăm despre starea, dificultatea și timpul necesar străbaterii traseului montan pe care dorim să îl abordăm, să verificăm starea vremii, să ne echipăm corespunzător, adică să avem mereu în rucsac lucrurile potrivite unor astfel de experiențe.

Așadar, pentru o drumeție reușită, din bagaj nu trebuie să ne lipsească o geacă împotriva vântului și un polar, pelerină de ploaie, lanternă și baterii de rezervă, hartă și busolă, un briceag multifunctional, spray pe bază de piper, în caz că ne întâlnim cu animale sălbatice mai puțin prietenoase cu omul, precum urșii, baterie externă pentru telefon, folie de supraviețuire, provizii de hrană, o sticlă de apă și un baton energizant.

Este foarte important să avem instalată pe telefon aplicatia "Apel 112" a Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Camelia Vlad