ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Conflictul între primar și consilierii locali brașoveni, într-o nouă etapă

Publicat: luni, 6 Noiembrie 2023 , ora 10.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Conflictul între primarul municipiului Brașov și consilierii locali social-democrați, cel puțin, intră într-o nouă etapă.

Liderul de grup al consilierilor social-democrați din Consiliul Local Brașov, Alexandra Crivineanu, susține că accesul lor la departamentele și birourile din primărie a fost restricționat printr-o decizie internă a edilului.

A fost dată vineri și este un abuz, acuză Alexandra Crivineanu:

„Cartelele pe baza cărora intram în spațiile comune și în primărie ne-au fost limitate, având acces numai la Biroul de relații cu consilierii. Este un abuz din partea primarului Coliban. Consideră probabil că Primăria este pe persoană fizică sau cel mult a unui partid politic. Ei bine, nu este așa; este a brașovenilor, în primul rând, iar noi, consilierii locali, suntem reprezentanții brașovenilor, aleși prin vot universal, egal, valabil exprimat, drept pentru care trebuie să avem acces la departamentele de specialitate, la personalul calificat din Primărie. Îi transmit primarului Coliban să înceteze cu astfel de practici”.

Primarul Allen Coliban nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Disputele dintre aleșii locali durează deja de mai bine de doi ani, consilierii care formează majoritatea în Consiliul Local respingând mare parte dintre proiectele inițiate de edil, iar discuțiile în plen durează ore în șir.

Cea mai recentă ședință de plen, care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, a avut o durată de 10 ore.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Adina Chirvasă