ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Ia și cămașa de sărbătoare din zona Rupea”, de astăzi, la Muzeul de Etnografie Brașov

Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2023 , ora 12.51
Foto: Muzeul de Etnografie Brașov
Foto: Muzeul de Etnografie Brașov

„Ia și cămașa de sărbătoare din zona Rupea” este noua expoziție pe care brașovenii o pot vedea, din această seară, la Muzeul de Etnografie Brașov.

Expoziția cuprinde cămăși femeiești și bărbătești din patrimoniul muzeului, reprezentative pentru arealul multietnic al zonei Rupea.

Astfel, vor putea fi admirate cămăși din localități precum Mateiaș, Paloș, Viscri sau Racoș.

De asemenea, în cadrul acesteia este reconstituită o scenă de nuntă din localitatea Fântâna, unde sunt prezentate costume ritualice, respectiv mireasa cu „borte” și „păuni”, care poartă două cămăși: una de fată cu „fodori” și una de femeie, mirele cu „vâstră”, cămașă cu „bențe” și pieptar brodat, precum și nănașa, care poartă ia de nevastă cu „pui peste umere” și „pumnași întorși”, iar pe cap „vălitoarea cu ace” și înfășurată cu „brobodelnic”.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Nu pierde niciodată o emisiune importantă, o melodie preferată sau cele mai recente știri.

Descarcă acum aplicația Radio România și te poți bucura de posturile de radio preferate oriunde și în orice moment!

Aplicația Radio România este disponibilă atât în AppStore, cât și în Google Play



 

Adina Chirvasă