ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cimitirul municipal din Brașov este aproape plin

Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2023 , ora 13.34
Sursă foto: Sebastian Rusu
Sursă foto: Sebastian Rusu

Cimitirul municipal Brașov este aproape plin. În prezent, 95% din cele aproximativ 45.000 de locuri de veci în cimitirul public sunt ocupate, spun reprezentanții municipalității, care gestionează activitatea de aici prin RIAL.

Din totalul care a mai rămas liber, însă, unele locuri sunt și pentru beneficiarii de legi speciale, precum, revoluționari, deportați, veterani. Municipalitatea caută o soluție pentru extinderea acestuia, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea: 

"Încercăm găsim o soluție pentru extinderea cimitirului municipal sau amenajarea unui alt cimitir public. Din păcate, terenul pe care îl avem la dispoziție la cimitir nu-l putem utiliza pentru extindere, deoarece există o prevedere legală privind zona de protecție dintre cimitir și celelalte zone, iar acolo avem disponibilă doar o suprafață de teren cu lățimea de 50 și ceva de metri, distanța obligatorie este de 50 de metri, deci nu putem amenaja acolo. Încercăm să vedem dacă în altă zonă din jurul cimitirului putem să-l extindem, dar acolo nu este teren public. Trebuie identificăm un alt teren într-o zonă diferită, în care amenajăm un nou cimitir public".

Locuri de veci sunt și în cimitirele bisericilor din Brașov, însă diferă tarifele. Un loc de veci în cimitirul municipal este mult mai ieftin. De exemplu, concesionarea unui loc de veci pe 7 ani costă 160 de lei, în vreme ce pentru 40 de ani, costul este de 770 de lei.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Nu pierde niciodată o emisiune importantă, o melodie preferată sau cele mai recente știri.

Descarcă acum aplicația Radio România și te poți bucura de posturile de radio preferate oriunde și în orice moment!

Aplicația Radio România este disponibilă atât în AppStore, cât și în Google Play



Adina CHIRVASĂ