ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alexandru Anghel infirmă demiterea sa de la conducerea Aeroportului Brașov

Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2023 , ora 15.14
Sursă foto: Radio România Brașov
Sursă foto: Radio România Brașov

Având în vedere informațiile apărute ieri în presă, conform cărora directorul Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, Alexandru Anghel, a fost demis de Consiliul de Administrație, acesta a susținut astăzi o conferință de presă în care a infirmat informația.

Alexandru Anghel a spus că nu a primit nicio adresă oficială în acest sens:

"Vreau spun nu am fost revocat, pentru nu există nicio hotărâre de consiliu de administrație în acest sens, indiferent ce se spune. Deci, eu la ora asta nu am nicio hotărâre de revocare primită, pentru în ședința de consiliu de administrație de ieri, eu, împreună cu colegii mei, cărora le mulțumesc din nou, am prezentat toate problemele ridicate și a fost un fel de raport de activitate pe ordinea de zi, nu a existat acest subiect. Deci, din punct de vedere legal și al regulamentului, nu se poate aproba decât ceea ce este pe ordinea de zi, deci discutăm pe legalitate în acest moment".

Votul nestatutar a fost inițiat de președintele CA al AIBG, Daniel Micu, cel care, după cum spune Alexandru Anghel, se află într-o situație de conflict de interese:

"Analizând cu atenție contractul meu de mandat ca administrator, există o prevedere acolo care spune mandatarului îi sunt interzise orice activități în beneficiul unor regii autonome, întreprinderi publice concurente cu același domeniu de activitate sau care se află în relații de comerț cu regia autonomă. Nerespectare acestor prevederi duce la încetarea contractului de mandat. Sesizează aceste lucruri către comisia juridică a Consiliului Județean pentru contracte de mandat. Sunt semnate cu Consiliul Județean, pentru îl avem pe domnul Micu, cel care este angajat Romatsa. Noi avem facturi de la Romatsa, avem relații comerciale cu ROMATSA și, practic, semnalez dânsul ar fi trebuit nu mai fie de fapt coleg cu noi de când s-a aprobat bugetul regiei, cu bani care erau destinați către ROMATSA"

În această dispută a intervenit și senatorul USR Irineu Darău, care a transmis următoarele: 

"În ce bază legală își constituie venituri Romatsa? Din plăți de la Consiliul Județean pentru servicii prestate pentru aeroport. Romatsa poate avea venituri din două surse: din servicii plătite de către companii operatorilor aerieni sau din subvenții de la stat, prin bugetul central. De aici putem deduce și anumite soluții. Nu cred trebuie plătim noi, doar Brașovul, sume uriașe. Să se așeze la masă și găsească soluții de sus până jos. Avem ministru de la Brașov, fost președinte de Consiliul Județean, cred toți factorii sunt acolo pentru a găsi soluții".

Totul a pornit de la facturile în valoare de aproximativ 3.6 milioane de lei emise de Romatsa către AIBG.

Vă reamintim că AIBG este singurul aeroport din țară obligat să plătească bani către Romatsa.

Citește și:

" onmouseout="if(window.parent && window.parent.Xinha){return false}this.start();"> Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Nu pierde niciodată o emisiune importantă, o melodie preferată sau cele mai recente știri.

Descarcă acum aplicația Radio România și te poți bucura de posturile de radio preferate oriunde și în orice moment!

Aplicația Radio România este disponibilă atât în AppStore, cât și în Google Play



Nucu JALEA