ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

RECOMANDĂRI. Atenție, rafale puternice de vânt!

Publicat: duminică, 12 Noiembrie 2023 , ora 18.08
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
În acest zile, vântul a suflat cu putere în tot județul Brașov. Ba mai mult, în unele zone a provocat și pagube, vezi aici .

În acest context, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov vin cu o serie de recomandări pentru brașoveni.

Astfel, în situația manifestării vântului puternic, se recomandă ca cetățenii să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți si a construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

De asemenea, trebuie sistate activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime, închise toate ferestrele locuinței și cele ale altor categorii de construcții, dar trebuie evitată și atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

"În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT!", menționează ISU Brașov pe pagina de socializare a instituției.
Radio România Brașov FM