Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sechestru pe o pensiune din Moieciu de Jos

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2023 , ora 11.54
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au pus sechestru asigurator pe o pensiune cu etaj și mansardă și pe terenul aferent, în suprafață de peste  2.000  mp, ambele situate în localitatea Moieciu de Jos, județul Brașov, cu o valoare totală de piață de aproximativ 2 milioane de lei.

Măsura a fost luată după ce anchetatorii au stabilit că administratorii pensiunii, suspectați de evaziune fiscală și delapidare, în perioada 2011-2017, nu au trecut în contabilitate toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate din prestarea de servicii de Îngrijire persoanelor vârstnice.

Astfel, prin neplata impozitelor și taxelor aferente, a fost creat un prejudiciu de peste un million de lei la bugetul de stat.

În schimb, spun procurorii de caz, până anul trecut, suspecții au trecut în evidențele contabile cheltuieli nereale, în baza unor facturi emise de pretinși furnizori de combustibil, materiale de construcție și produse farmaceutice, după care și-au însușit banii.

În baza suspiciunilor în acest dosar, anul trecut au fost organizate percheziții domiciliare la pensiunea din Moieciu de jos, ocazie cu care au fost identificate documente justificative și alte mijloacede probă.

Cercetările continuă în acest caz.
Camelia Vlad