Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cerc pedagogic organizat, în premieră, la Creșa Numărul 1 din Brașov

Publicat: marți, 14 Noiembrie 2023 , ora 14.59
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Creșa Numărul 1 Brașov și-a deschis porțile ieri, pentru prima oară în calitate de gazdă a Cercului Pedagogic. Tema cercului a fost "Practicile și metodele progresive în educația timpurie și importanța lor din perspectiva integrării curriculare".

Plecând de la ideea că " trebuie să ajutăm copilul să acționeze singur, să voiască singur, să gândească singur,  aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul" (Maria Montessori), cadrele didactice participante au împărtășit exemple de bună practică privind formarea și promovarea unei perspective actuale, progresive, asupra actului educațional oferit de unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar.

Doamnele îndrumător, prof. înv. preșcolar Kovacs Bianca și prof. înv. preșcolar Sminchișe Florența au subliniat importanța aplicării în demersul didactic a unor metode și tehnice didactice actualizate, progresive, care să aibă în vedere abordarea ludică a învățării și care să ofere copiilor oportunitatea de dezvoltare holistică, prin implicarea activă a acestora în propriul proces de învățare/dezvoltare, ținând cont de nevoile lor individuale, stilurile de învățare și  contextul cultural și social în care cresc. 

Educatoarea Evelina Budeanu a prezentat importanța integrării metodelor progresive în educația timpurie care, nu numai că îmbunătățesc procesul de învățare, dar și contribuie la formarea unor adulți responsabili, încrezători și bine pregătiți pentru provocările societății moderne.

Practicile educaționale progresive în educația timpurie se bazează pe abordări pedagogice moderne care promovează învățarea activă, autonomia copilului și dezvoltarea integrală a acestuia. Aceste practici răspund nevoilor individuale ale fiecărui copil, iar adoptarea lor necesită o formare continuă a educatoarelor și un angajament față de viziunea progresivă a educației. Felicit îndrumătorii de cerc pedagogic, colegele mele care au contribuit la desfășurarea acestei activități exceptionale”, a precizat directorul Creșa Brașov, prof. Buta Maria-Georgiana.

Desfășurat într-o abordare ludică, ca și FESTIVAL AL CUNOAȘTERII, cercul pedagogic a fost prilej de învățare, emoție, prietenie, dăruire.

Marian STOICA