ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO Protest, astăzi, la DSP Brașov. Angajații nu au lucrat două ore

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2023 , ora 13.02
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Angajații Direcției de Sănătate Publică Brașov au întrerupt, astăzi, lucrul, timp de două ore, ca protest față de deciziile autorităților centrale de a acorda un spor salariilor doar personalului din Casa Națională de Asigurări de Sănătate, deși toți fac parte din același sistem public de sănătate.

Ei susțin că de patru ani apelază la diverse forme de protest, dar că au fost ignorați constant de către decidenți.

„Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”, „Suntem cea mai discriminată și nesusținută categorie de salariați din sectorul de sănătate”, „Dorim să ne fie apreciată munca”, sunt mesajele pe care le-au afișat protestatarii.

Reprezentant DSP Brașov, Mioara Stoica, ne-a declarat:

Protestul este de 4 ani de zile de când a fost implementată legea așa-zisă unitară, care pentru categoriile profesionale asistent medical, inspector sanitar a creat un dezechilibru la nivelul categoriilor profesionale, în sensul discriminării, inechitabilității. Au scăzut drepturile salariale odată cu aplicarea legii unitare. Concret, pe supravegherea stării de sănătate, personal contractual, venitul salarial la nivel de asistent medical, fie cu studii postliceale, fie studii superioare, nu depășește 3.300 lei net”.

Pe lângă drepturile salariale, angajații DSP Brașov reclamă și volumul mare de muncă pentru fiecare, în condițiile unui efectiv de oameni redus. Din nou, Mioara Stoica ne oferă detalii:

Ni se cere avem disponibilitate, ni se cere avem inclusiv zilele de weekend, disponibilitate pentru activitate. Acesta este, practic, scopul sănătății publice și a personalului angajat în sănătatea publică, de a asigura disponibilitate pentru comunitate, dar nu subnormați, nu fără un număr de personal corespunzător și fără plata echitabilă a unor salarii, care ne acopere nevoile zilnice și decente”.

Angajații DSP Brașov, neafliliați unui sindicat, spun că vor continua protestele până la soluționarea revendicărilor. Ei nu vor mai întrerupe lucrul, ci vor trimite zilnic adrese către forurile centrale cu prezentarea situației de la Brașov.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia VLAD