ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comisiile solicitate de consilierii locali liberali, respinse de majoritatea din plenul Consiliului Local

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2023 , ora 16.05
Sursa foto: captură video / youtube / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: captură video / youtube / Primăria Municipiului Brașov

Comisiile de analiză pentru aspecte din activitatea din cadrul Primăriei Brașov au fost respinse de majoritatea aleșilor locali.

Reamintim că grupul liberal a convocat pentru astăzi ședință extraordinară de plen cu 4 puncte pe ordinea de zi. 3 au fost pentru constituirea comisiilor și au fost respinse inclusiv prin vot de abținere.

Viceprimarul Sebastian Rusu a motivat constituirea acestor comisii cu necesitatea transparenței:

„Niște proiecte menite să transparentizeze activitatea atât de la clubul Corona, cât și legat de deplasările din executivul Primăriei, primari, viceprimari, cât și un proiect de folosire a datelor personale, a cartelelor din Primărie ș.a.m.d. Vorbim de o transparență, vorbim de niște informații care nu ni se dau. Știți bine că mereu acuzăm primarul că nu ne de acces la informații. Nici până astăzi nu am văzut raportul complet al Curții de Conturi, cu procese verbale, cel din 2021. Și suntem în 2023”.


Viceprimarul Flavia Boghiu a argumentat însă că proiectele nu respectau condițiile de legalitate și forma juridică.

„Aceste proiecte au mai fost depuse și în trecut. Li s-a răspuns consilierilor inițiatori care sunt aspectele care nu respectă prevederile legale, astfel că ele puteau fi corectate și supuse într-o formă ce să poată fi analizată, dezbătută și votată în consecință. Însă, în această formă, cu o convocare trimisă pe repede înainte, cu proiecte care nu au fost refăcute conform explicațiilor ce s-au oferit, așa cum o spuneau și rapoartele de specialitate, nu respectau elementele de legalitate și de tehnică legislativă”.

Proiectele aveau nevoie de 14 voturi pentru a fi adoptate, dar au primit doar 10 pentru. Aleșii locali spun că în prima fază se vor adresa prefectului în această cauză, iar dacă va fi nevoie, se va ajunge și în instanță.

Adina Chirvasă