ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea pregătește un regulament pentru un program de afterschool în școlile din oraș

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2023 , ora 17.36
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Municipalitatea pregătește un regulament pentru un program de afterschool în școlile din oraș, pe care să îl sprijine inclusiv suportând din costurile părinților, însă în funcție de anumite criterii.

Anunțul a fost făcut de către viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu, în replică la solicitarea consilierului liberal Pamela Diaconu, care a propus, în ședința extraordinară de plen de astăzi, un proiect care viza ca municipalitatea să suporte o parte din costurile părinților din cele 5 școlil în care programul „Școală după școală este derulat”.

Însă, această susținere să fie făcută indiferent de pragul de venit al părinților, au propus liberalii.

“Cred că un astfel de sprijin din partea noastră, al municipalității, în sensul de a reduce efortul financiar pe care în prezent îl suportă în totalitate familiile elevilor care participă la programul «Școală după școală», este mai mult decât binevenit și este așteptat de către familiile care nu au altă variantă și care își trimit copiii să urmeze acest program. Brașovul poate să susțină financiar măcar jumătate din efortul pe care, în prezent, îl susțin familiile cu copiii care participă la acest program”, a spus Pamela Diaconu.

Pe de altă parte, viceprimarul Flavia Boghiu a precizat că este nevoie și de consultarea directorilor de școală, dar și a părinților:

“Ceea ce am propus este să facem un program de afterschool pentru întreg municipiul, așa cum are nevoie municipiul Brașov acum, care să se adreseze tuturor elevilor și care să aibă în vedere pentru ce categorii de familii putem să suportăm aceste costuri. Urmează pe această cale să punem în consultare publică un regulament de desfășurare a programului «Școală după școală» și să începem o serie de dezbateri, începând de la directorii de școli, pentru a analiza capacitatea de desfășurare a programului, urmând apoi să extindem aria de consultare și către părinți, pentru a înțelege nevoile și pentru a vedea unde este cel mai bine să direcționăm bugetul municipiului”.

În forma propusă astăzi de plen, proiectul a fost respins.

În prezent, programul „Școală după școală” este derulat în școlile 2, 3, 11, 13, 15, având ca beneficiari aproximativ 1.300 de copii.

Părinții lor plătesc aproximativ 1000 de lei pe lună.

Adina Chirvasă