ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Urși hrăniți cu funicularul, la Brașov

Publicat: luni, 20 Noiembrie 2023 , ora 13.14
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Un centru de reabilitare a urșilor va fi amenajat, la Brașov, în Masivul Postăvaru, pe fonduri europene. Proiectul este derulat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, iar aici vor fi aduși puii orfani, dar și urșii problemă sau ursoaicele cu pui care se refugiază în orașe.

„Sanctuarul de urși de la Brașov este un proiect în cadrul proiectului mai mare referitor la calculul pe baze științifice al populației de urs și este o zonă în care urșii problemă, urșii care vor trebui să fie relocați, vor putea fi îngrijiți în condiții cât mai aproape de cele naturale. Este un proiect care se derulează și care este în mijlocul implementării”, a declarat secretarul de Stat la ministerul Mediului, apelor și Pădurilor, Ionuț Banciu.

Pentru hrănirea animalelor vor fi achiziționate funiculare.

„Da, sunt tot felul de soluții pentru a avea o intervenție cât mai puțin invazivă. Hrănirea animalelor sălbatice, în primul rând de către oameni direct, nu face altceva decât să condamne la moarte astfel de animale și de asta hrănirea, chiar și într-un sanctuar de acest gen, trebuie făcută cu prezență umană cât mai mică, pentru că scopul principal în cadrul unui astfel de sanctuar este să reabiliteze aceste probleme și să reîntorci în ecosistemele naturale. Dacă interacționează foarte mult cu omul și comportamentele lor naturale se schimbă, vom avea doar niște urși problemă”, a adăugat Ionuț Banciu.

Radio România Brașov