ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Polițiștii brașoveni, descinderi la posibili evazioniști din București și județul Ilfov

Publicat: marți, 21 Noiembrie 2023 , ora 9.48
Sursa foto: radiocluj.ro
Sursa foto: radiocluj.ro

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliile unor persoane implicate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Cu ocazia efectuării acestor percheziții se urmărește identificarea și ridicarea, în vederea cercetărilor, de medii de stocare, înscrisuri folosite și/sau emise în activitatea infracțională, precum și valori asupra cărora să se instituie măsuri asigurătorii.

La finalizarea perchezițiilor urmează ca în baza unui mandat de aducere să fie condusă la sediul poliției o persoană pentru audieri.

În fapt, în cauză se efectuează cercetări cu privire la fraudarea bugetului consolidat al statului prin achiziții intracomunitare de mărfuri.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 3.932.735 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Criminalistice ale I.P.J Brașov și Ilfov, al polițiștilor din cadrul S.A.S. ale I.P.J. Brașov și Ilfov, precum și de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice ale I.P.J. Ilfov și Sector 5 București.

Marian STOICA