ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Ciprian Porumbescu – profesor șagunist”, tema centrală a Zilelor Colegiului Național „Andrei Șaguna”

Publicat: marți, 21 Noiembrie 2023 , ora 15.37
„Ciprian Porumbescu – profesor șagunist” este tema centrală a Zilelor Colegiului Național „Andrei Șaguna”, ce au loc în perioada 22-24 noiembrie.

Evenimentul omagiază astfel nu doar pe patronul spiritual al instituției de învățământ, ci și personalități marcante ce au fost parte din istoria actualului Colegiu.

“După cum știm, este un an aniversar și ne-am gândit că el fiind un fost profesor șagunist trebuie pomenit și serbat și în școala care i-a fost o școală de suflet la un moment dat”,
a spus directorul instituției, prof. Carmen Tănăsescu.  

În cadrul zilelor colegiului vor avea loc mai multe concursuri și premieri ale elevilor de top, va fi vernisată expoziția Ex libris, organizată de Muzeul Primei Școli Românești, dar sunt pregătite și momente muzicale de către Corul și Fanfara Colegiului.  

Momentele dedicate profesorului șagunist Ciprian Porumbescu au loc pe parcursul zilei de vineri.

Ciprian Porumbescu a fost profesor de muzică la Gimnaziul greco-ortodox român „Andrei Șaguna” – cum se numea colegiul pe atunci, între 1881 și 1883.

În 27 februarie 1882, în sala festivă a gimnaziului a avut loc prima reprezentație a primei operete românești, „Crai Nou” a tânărului compozitor, ce a avut un succes răsunător.
Adina Chirvasă