Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Angajații ITM Brașov au protestat în această dimineață

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2023 , ora 11.01
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

După salariații caselor de pensii și cei ai caselor de asigurări de sănătate, astăzi a venit rândul angajaților Inspectoratului Teritorial de Muncă să protesteze.

Aceștia au întrerupt programul de lucru timp de două ore, au ieșit în fața instituției și au afișate diferite mesaje prin care și-au manifestat nemulțumirea față de noua lege a salarizării. Detalii ne oferă Angelo Gudruman, lider de sindicat.

Solicităm respect, ne-am săturat să fim <Cenușăreasa> instituțiilor de control din România. Solicităm aplicarea principiilor statuate în legea salarizării unice, în vigoare încă din 2017, respectiv salariu egal pentru muncă de valoare egală și salarizare în funcție de importanța socială a activității noastre, bazată pe responsabilitate, riscul și complexitatea muncii”, ne-a declarat Angelo Gudruman.

Angajații ITM Brașov spun că iau în calcul să continue protestele și în perioada următoare, dar încă nu au luat o decizie în acest sens.

Marian STOICA