Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Săptămâna aceasta, municipiul Brașov va lansa licitația pentru programul „Cornul și laptele”

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2023 , ora 13.04
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Săptămâna aceasta, municipiul Brașov va lansa licitația pentru programul „Cornul și laptele”, astfel încât, dacă nu vor exista contestații sau alte impedimente, copiii din școlile din oraș să primească produsele de anul calendaristic viitor. Cel puțin asta este speranța edililor brașoveni.

Programul va fi derulat, practic, și în acest an cu întârziere, însă Primăria, care și l-a asumat pentru municipiul Brașov, spune că întârzierile au fost în aprobarea procedurilor la nivel național, cu doar 5 zile înainte de începerea școlii.

Mai mult, documentația nu mai punctează suplimentar produsele de calitate, bio sau eco, așa cum s-a întâmplat anul școlar trecut, spune viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu:

„Cea mai mare problemă rămâne legată de calitatea produselor pe care copiii le primesc. (…) din cauza sumelor - în momentul de față avem voie să achiziționăm produse de panificație, adică acel corn sau acei biscuiți cu 65 de bani pe produs. Ne dorim să putem să oferim produse mai bune, dar pentru asta trebuie să fim lăsați să suplimentăm valoarea achiziției, adică Primăriei să i se deconteze doar suma aceasta, 65 de bani, iar de la bugetul local să putem da produse mai bune copiilor".

Licitația pentru achiziția produselor va fi lansată conform documentației existente acum.

În sprijinul municipalității au fost anul trecut și cei de la WWF, care vor continua să monitorizeze programul.

"Ceea ce ne-am propus este să continuăm inițiativa de a monitoriza acest program, de a interveni de câte ori este nevoie, de a pune pe masa discuțiilor criterii, specificații tehnice verzi și sustenabile, care să aibă un impact redus asupra mediului. Focusul pe care ni-l dorim este să fie în zona de hrană sănătoasă, de calitate", a precizat Mihaela Frățilă, reprezentant al Fundației.

În municipiul Brașov sunt aproximativ 24.000 de elevi care sunt în acest program. Pentru restul localităților din județ, Consiliul Județean este cel care derulează programul, instituția fiind la etapa de derulare a licitației.

Vă reamintim că programul „Cornul și laptele” se derulează în unitățile de învățământ din România din 2002, prin fonduri europene. Este gestionat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, care face plățile către autoritățile locale ce și-au asumat licitațiile pentru achiziția de produse.
Adina Chirvasă