ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tot mai mulți studenți internaționali la Universitatea Transilvania

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2023 , ora 13.58
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Tot mai mulți studenți internaționali au ales, în ultimii ani, să studieze la Universitatea Transilvania.

Potrivit reprezentanților instituției, doar în ultimii 4 ani  numărul studenților internaționali a crescut cu peste 50%.

„La Universitatea Transilvania din Brașov, în acest an universitar studiază 500 de studenți internaționali, din 84 de țări de pe toate continentele. Acestora li se adaugă alți 90 de studenți care au ales universitatea noastră ca destinație pentru o mobilitate de studii în cadrul programului Erasmus Plus, în semestrul întâi”, a spus prof.dr.med. Liliana Rogozea, prorector cu relațiile publice.

Atragerea de studenți internaționali este parte a strategiei de internaționalizare pe care o are instituția de învățământ superior.

Prin programul de burse Transilvania Academica Scholarship, finanțat integral de universitate, instituția atrage la studii tineri performanți din afara spațiului european, formând, în timp, un grup de „ambasadori” care contribuie la creșterea vizibilității sale la nivel internațional.

Unii dintre bursieri aleg să își continue studiile doctorale tot la UNITBV.

Cea mai recentă recunoaștere a eforturilor Universității Transilvania din Brașov în direcția internaționalizării o constituie intrarea ca membru cu drepturi depline în alianța de universități europene UNITA, alături de alte 9 universități de prestigiu din Italia, Franța, Spania, Portugalia și România.
Adina Chirvasă