ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Administratorul unei florării din Brașov este cercetat pentru evaziune fiscală

Publicat: joi, 23 Noiembrie 2023 , ora 14.20
Sursa foto: arhivă / rador.ro
Sursa foto: arhivă / rador.ro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat în data de 21.11.2023 un număr de 2 percheziții domiciliare pe raza municipiului București (1 adresă) și a județului Ilfov (1 adresă).

În respectiva cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de persoana fizică fără calitate specială M.A., cercetată în calitatea de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b, alin. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (341 acte materiale).

Până în prezent, cercetările penale derulate în cauză au stabilit că, în perioada 2020-2022, inculpatul M.A., în calitate de administrator în fapt al unei societăți din jud. Brașov, în baza aceleiași rezoluții infracționale, nu a înregistrat în evidența contabilă a societății operațiunile comerciale constând în vânzări de marfă (flori) și veniturile realizate ca urmare a acestor vânzări, marfă ce a fost achiziționată din Ungaria de la mai multe societăți, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.932.735 de lei constituit din TVA de plată 3.500.235 de lei, impozit pe veniturile microîntreprinderilor 218.713 de lei și impozit pe profit în sumă totală de 213.769 de lei.

Ulterior perchezițiilor, dar tot în data de 21.11.2023, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au luat măsura reținerii față de M.A., iar în data de 22.11.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a luat față de aceeași persoană măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile și a instituit sechestru asigurator asupra conturilor bancare și a unui număr de 6 bunuri imobile deținute de inculpat în județele Ilfov (2 imobile) și Ialomița (4 imobile) până la concurența sumei de 3.932.735 de lei.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și de luare a măsurilor asiguratorii și preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Marian STOICA