ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Anul trecut, județul Brașov a avut cea mai mare creștere economică din România

Publicat: vineri, 24 Noiembrie 2023 , ora 12.42
Foto: Facebook / Sebastian Rusu
Foto: Facebook / Sebastian Rusu

Topul Firmelor Brașovene, organizat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, a ajuns la ediția cu numărul 30. Economia brașoveană este una dintre puținele din țară care produce mai mult decât importă.

Acest lucru se vede în fiecare an și în Topul Firmelor Brașovene, competiție la care sute de societăți comerciale din județ sunt premiate pentru că au rezultate foarte bune în activitate.

Unele dintre firme sunt premiate an de an, de la începutul anilor 1990 și până acum. Președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea:

În sală sau printre premianții de astăzi regăsim cel puțin 15-20 premianți de acum 30 de ani. Printre ei aș putea spun despre Aro Palace, despre Electroprecizia Săcele, despre Romradiatoare, despre Mecanică Codlea”.

Alte firme au apărut mai târziu, dar au reușit să le ajungă din urmă și uneori chiar să le depășească pe vechile premiante. Din nou, Silviu Costea:

În topul celor cinci firme din județul Brașov, așa putem spune după cifra de afaceri, avem firme cum ar fi Autoliv, Schaeffler, Selgros, Stabilus, Benchmark, Profarma”.

Recent, la Topul Național au fost prezente 200 de firme brașovene care au urcat pe podium, cu performanțele din domeniul lor de activitate. Numărul foarte mare de firme premiate se explică și prin faptul că județul Brașov a avut cea mai mare creștere economică din România, în 2022. Îmbucurător este faptul că dintre toate firmele din județ, cel mai mare profit l-a înregistrat Bilka, societatea comercială cu capital autohton.

Sorin ȚÎRCĂ