ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Literele BRAȘOV, de pe Tâmpa, și clădirea Primăriei, în portocaliu

Publicat: sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 , ora 9.12
Literele BRAȘOV, de pe Tâmpa, și clădirea Primăriei vor fi luminate, în această seară, în culoarea portocaliu pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. 

Aceasta este marcată în 25 noiembrie, fiind stabilită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor. Fenomenul, deși reprezintă o încălcare a drepturilor omului, rămâne larg răspândit pe glob. O femeie din trei a fost cel puțin o dată agresată, de obicei de persoane din anturaj. Data este aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a trei dintre surorile Mirabal, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo, pentru că au avut curajul să critice regimul.
Radio România Brașov